Oriah Mountain Dreamer


Oriah is in de eerste plaats een verhalenverteller, een liefhebber van woorden en symbolen en de verhalen die ons opvrolijken, ons hart openen en ons manieren bieden om patronen te zien en betekenis te creëren in ons leven. De focus van haar leven en werk was een voortdurend onderzoek naar het Heilige Mysterie. Haar schrijven, lesgeven en persoonlijke reis onderzoeken allemaal hoe we allemaal het individu kunnen worden dat we zijn op het diepste niveau van zijn en hoe we samen betekenis kunnen creëren in de wereld. Door humor, inzicht en medeleven te combineren met onze menselijke worstelingen, moedigt Oriah zichzelf en anderen aan om meedogenloos eerlijk en oneindig vriendelijk te zijn voor onze eigen sterke en zwakke punten.

BEKIJK HIER

Samen-leving is een prachtig woord


“We zijn de basis van ons bestaan, de natuur, kwijtgeraakt en daarmee een deel van onszelf. Als we dat deel weer terugvinden, denk ik dat dat de mens weer heel zou maken.”

Blog Irene van Lippe-Biesterfeld

LEES MEER

Van Leidse student naar monnik in India


Dat mensen me niet begrijpen, is niet erg


Ooit was de Nederlander swami Purnachaitanya, 36 jaar, een Leidse student die Alexander heette. Na zijn bachelor-opleiding vertrok hij naar India om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hij besloot te blijven en als monnik door het leven te gaan. Hij is nu de enige westerling die als swami benoemd is door de Indiase goeroe Sri Sri Ravi Shankar. Dat betekent dat hij een spiritueel meester is.

BEKIJK HIER

Herdenken in dankbaarheid


‘Op de dieptepunten van mijn leven heb ik het geleerd. Dat ik geen raad wist.’ Het zijn de woorden van Paul de Blot die 15 december 2019 op 95-jarige leeftijd overleed. Op 4 mei denk ik terug aan de vele gesprekken die ik het afgelopen jaar met hem mocht hebben.

Blog Roek Lips

BEKIJK HIER

Zanger Dinand Woesthoff: ik ben een sociale egoïst, ik volg mijn eigen pad


Dinand Woesthoff: ‘Ik kom uit de wereld van snel, sneller, snelst en ontdek steeds meer dat ik heel weinig nodig heb.’


Zanger Dinand Woesthoff emigreert naar Ibiza. Om daar met zijn gezin zelfvoorzienend te gaan leven. Hij wil nog meer vanuit zijn hart leven. Op zijn nieuwe soloalbum Luck of Birth klinkt die drang al stevig door.

BEKIJK HIER

Einde of begin


De ‘hele’ werkelijkheid is een onmetelijk spectrum. We zien er maar fragmenten van en daarop baseren we vervolgens onze meningen en overtuigingen. 

Blog Leonard Jan Kaniok

BEKIJK HIER

Persoonlijke boodschap van Prinses Irene


Op zoveel lagen zijn we bezig met het coronavirus. Ik heb behoefte om één en ander met u te delen en ik heb wat opgeschreven.
We zijn bezig met de angst voor de dood, van een ander die je liefhebt, voor je eigen dood, voor het lijden daaromheen…
Angst voor de economische rampspoed…
Het gevoel van angst is al overheersend.

Inspiratie Irene van Lippe-Biesterfeld

BEKIJK HIER

Waarin het ene dier liefhebben en het andere opeten?


Heeft u zich ooit afgevraagd waarom we dieren zoals katten, honden en goudvissen koesteren als huisdier, maar ervoor kiezen om andere dieren, zoals varkens, koeien en zalm, op te eten? Waarin zit het onderscheid? Waarom die dubbele moraal? Hoe komt het dat we de levens van dieren die we liefdevol in onze huizen verwelkomen waarderen en de levens van vele andere diersoorten niet? Het is buitengewoon interessant dat deze gedachte bij de meerderheid van de mensheid niet eens opkomt. In de blog kan je lezen over een antwoord van een psycholoog. 

Blog Nieuwetijdskind Magazine

BEKIJK HIER

De spirituele betekenis van de Mol


Graaf verder dan de oppervlakte en vind jezelf
De mol is een fluweelzacht ijverig beestje, dat door de mensheid vaak wordt verafschuwd. De mol draagt echter groots bij aan Moeder Aarde én kan jou inspiratie bieden. De mol daagt je namelijk uit: graaf verder dan de oppervlakte en vind jouw waarheid. Waar komen je gedragingen vandaan? Welke vroegere gebeurtenissen hebben ertoe geleid tot wie je nu bent? Wie is de mol? In dit prachtige artikel vind je de betekenis van de mol volgens Karen van Uitjebewust.nl.

BEKIJK HIER