Gezondheid en welzijn


Aangepaste Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus met respect voor gezondheid en de instructies van overheid en RIVM

Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus mogen met beperkte groepsgroottes en 1,5 meter afstand! Al onze Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus worden aangepast aan de op dat moment geldende actuele overheidsinstructies. Het welzijn van de mens, van lichaam en geest staan centraal. Dit geldt ook in een tijd met maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. We hebben richtlijnen gemaakt voor aangepaste 1,5 meter Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus. De accommodatie en de programma's zijn zorgvuldig samengesteld en aangepast aan de actuele gezondheidsinstructies van de overheid en het RIVM. Alle deelnemers worden duidelijk geïnstrueerd over de richtlijnen en de aanpassingen met betrekking tot de actuele regels. 
Op deze pagina vind je informatie over de actuele overheidsinstructie, onze aanpassingen m.b.t. de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus, onze aanpassingen m.b.t. de accommodatie en de boekingsvoorwaarden. Voor een veilig gevoel voor iedere deelnemer werken we met kleine groepen tot maximaal 6 à 8 personen.

Overheidsinstructies


Naleving van de belangrijkste basisregels blijft belangrijk en geldt voor iedereen. 

 • Voor iedereen blijft gelden: houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, was vaak je handen, hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. 
 • Ben je ziek? Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals verkoudheid, keelpijn, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of als je plotseling niet meer ruikt of proeft. Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Kijk op Rijksoverheid.nl hoe je een afspraak voor een test maakt.
 • Ernstige klachten: Benauwdheid en/of koorts boven de 38 graden of als je je steeds zieker voelt. Bel dan direct de huisarts of de huisartsenpost. Bij koorts en/of benauwdheid blijven ook huisgenoten thuis. Bij 24 uur zonder klachten mag je weer naar buiten. 
 • Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte: zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand kunt blijven en als dat niet mogelijk is, ga dan ergens anders heen. 
 • Ben je al wat ouder of heb je een kwetsbare gezondheid? Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijke thuis te blijven.
 • De mondkapjesplicht per 1 december geldt in publieke binnenruimten zoals ook onze accommodaties. Een mondkapje is niet verplicht als je een vaste zitplaats hebt, zoals bij maaltijden, in de woonkamer of tijdens de lessen. Wanneer wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje gedragen worden. 

Bron: Rijksoverheid nieuwsbericht van 13 oktober 2020 en mondkapjesplicht per 1 december 2020.

Het Stralende Hart Instructies


 • Ziekte: we checken enkele dagen voor aanvang of cursisten, deelnemers ziek zijn, een zieke huisgenoot heeft of had of contact heeft gehad met een zieke persoon, via de checklist van de RIVM, zie hieronder. Als je voldoet aan een van de punten zoals vermeld op onderstaande checklist, mag je ons dat laten weten en kan je helaas niet deelnemen. Geen zorgen: lees hieronder wat je kan doen met een gemiste les, retraite, workshop, cursus. 


 

 • Hygiënemaatregelen: was je handen voor en na aanvang van een Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus; we gebruiken papieren handdoekjes bij de wastafels; er staat desinfecterende crème op diverse plekken en het toilet, de deurklinken, e.d. worden na iedere les grondig schoongemaakt. 
 • Graag zoveel mogelijk vooraf en thuis omkleden zodat we zo min mogelijk gebruik hoeven maken van kleedruimte. Geldt niet voor deelnemers aan een Retraiteweekend. 
 • Betreed zoveel mogelijk één voor één de ruimte en neem direct plaats op een matje. Verlaat ook zoveel mogelijk weer één voor één de ruimte.
 • Er kan meer dan voldoende geventileerd worden. In alle ruimtes en kamers zijn meerdere dakramen aanwezig.
 • 1,5 meter inrichting: de accommodatie wordt ingericht met zoveel als mogelijk is 1,5 meter afstand tussen de mensen. Vermijd fysiek contact en houd 1,5 meter afstand. We kunnen elkaar begroeten met het Namastegebaar. 
 • Het advies, op basis van informatie van VWS, is om zoveel mogelijk in dezelfde samenstelling les te geven. Dus dezelfde deelnemers in de groep. Bij een onverhoopte besmetting verkleint dit namelijk het aantal contacten en dus ook de kans op verdere verspreiding. Daarnaast vergemakkelijkt dit het contactonderzoek dat de GGD dan gaat uitvoeren. Voor dit onderzoek is het wenselijk dat we de gegevens van onze cursisten en deelnemers vastleggen. Wij zullen wekelijks een presentielijst bijhouden en er worden bij aanvang van deelname inschrijfformulieren ingevuld door de deelnemer met daarop vermeld adres gegevens, telefoonnummer, e.d.
 • Als een deelnemer corona heeft en in de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops of cursus is geweest, dan neemt Het Stralende Hart contact op met de GGD via www.ggd.nl. De GGD zal wellicht contact opnemen met de betreffende cursisten, deelnemers.
 • Maak tijdens de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus zoveel mogelijk gebruik van je eigen persoonlijke grote badhanddoek en eventueel fleece deken voor de eindontspanning, graag mee te nemen van thuis! Zorg ervoor dat je handdoek groot genoeg is om het hoofdkussen mee af te dekken.
 • Neem eventueel een eigen oogkussentje mee.
 • Is er voor jouw eigen les al een les gaande (dit geldt met name voor de dinsdagvond) dan verzoeken we je dringend om precies op het moment van aanvang van de les aanwezig te zijn en niet ruim vantevoren. Zo kunnen wij zorgdragen dat de groep voorafgaand aan jouw les het pand al heeft verlaten en wij eventueel de deurklinken extra kunnen reinigen (geldt voor de wekelijkse holistische lessen)
 • Samenkomst met een maximaal aantal personen: bij Het Stralende Hart werken we met kleine groepen. De Retraiteweekenden maximaal 6 personen en de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus tot maximaal 8 personen (dat is inclusief de docent zelf) Deze aantallen zijn toegestaan door de overheid.
 • Mondkapjes en handschoenen: hebben een toegevoegde waarde als het niet mogelijk is om afstand te houden of als je jezelf er prettiger bij voelt bij verplaatsing door de accommodatie. Zelf meenemen wat je wilt gebruiken. 

Een ieder mag erop vertrouwen dat ook wij alert zijn op lichaamsverschijnselen zoals hoesten en niezen in combinatie met koorts. Zodra wij dit bij onszelf constateren, zullen wij per direct onze werkzaamheden neerleggen en jullie direct informeren. De daardoor eventuele Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus worden niet in rekening gebracht en eventueel verplaatst naar een nieuw te bepalen datum. Voor wat betreft het Retraiteweekend kun je hieronder de aangepaste boekingsvoorwaarden lezen. Wij gaan er vanuit dat iedereen voor zichzelf dezelfde verantwoordelijkheid neemt ook voor wat betreft het komen naar de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus.  

Als we dit zo samen met elkaar oppakken en onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen wat ons betreft de lessen, e.d. doorgang blijven vinden, zodat we juist in roerige en onrustige tijden kunnen blijven bijdragen aan innerlijke rust, stabiliteit en balans.

Aanpassing in accommodatie en programma


Het Stralende Hart team heeft richtlijnen ontworpen om gasten op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De protocollen zijn voor het gebruik van de ontspannings- en les, workshop, cursusruimte, de woon- en eetkamer, de slaapkamers, de gangen en trappen, de keuken en voor het sanitair.

 • Afstand indicaties in het gebouw: op diverse plekken worden deelnemers geattendeerd op 1,5 meter afstand houden. Waar nodig worden looprichtingen aangegeven in het gebouw.
 • Overnachten: Er zijn 1-persoonskamer, 2-persoonskamers met een tweepersoonsbed en 2-persoonskamers waar twee 1-persoonsbedden 1,5 meter uit elkaar staan. Sanitair wordt op deze kamers gedeeld, dus zal na ieder gebruik ontsmet moeten worden, zoals de overheidsmaatregelen die voorschrijven. De daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.
 • Maaltijden: in de woonkamer en op het terras is een indeling zodat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. 
 • Ontspannings- en les, workshop, cursusruimte: er is een indeling zodat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. 
 • Samenkomst met een maximaal aantal personen: bij Het Stralende Hart werken we met kleine groepen. Maximaal 7 personen, inclusief docent of organisator Retraitesweekenden, Retraiteworkshops en cursussen. Deze aantallen zijn toegestaan door de overheid.
 • Mondkapjes en handschoenen: kunnen een toegevoegde waarde hebben als je jezelf er prettiger bij voelt bij verplaatsing door de accommodatie. Zelf meenemen wat je wilt gebruiken.

Aanpassingen in programma

 • Binnenlessen: alleen rustige ontspannende lessen, workshops en cursussen in goed geventileerde ruimten en met 1,5 meter afstand.
 • Buitenlessen: kunnen plaatsvinden met 1,5 meter afstand.

Aanpassing in de boekingsvoorwaarden


Aangepaste betalings- en annuleringsvoorwaarden
De voorwaarden, in deze onzeker tijd, hebben we wat aangepast. Met een aanbetaling van €50,- reserveren we je plek. Met de betaling van het restant kun je wachten tot de doorgang van het Retraiteweekend door ons bevestigd is. Bij doorgang verwachten we pas twee weken voor aanvang het restant. Als een Retraiteweekend niet doorgaat door de crisis, plannen we een nieuwe datum en je aanbetaling blijft staan. Je loopt geen risico dat je je geld verliest.

Omboeken bij ziekte
Als je kort voor aanvang ziek bent, lichte griepverschijnselen hebt of als een huisgenoot ziek is, wordt aangeraden thuis te blijven. Je kunt dan, in overleg omboeken naar een andere Retraiteweekend of je betaalde bedrag als tegoed laten staan voor een Retraiteweekend die je op een later moment boekt.  

Wil je meer weten of wil je twijfel delen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.