Holistische (yoga)les / meditatiecursus


Volgens de Holistische traditie bestaan we als mens uit verschillende lagen/intelligenties. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Één van die intelligenties is het fysieke lichaam waarmee we op deze aarde rondlopen. Wanneer we aan gezondheid en welzijn denken, denken we vaak alleen aan ons fysieke lichaam, wat in goede conditie moet zijn. De Holistische Wekelijkse (Yoga)lessen op basis van de Chakra- en Nidraleer geven je het inzicht dat er meer intelligenties zijn waar jij je op mag richten en helpt je om al die verschillende intelligenties te ervaren.
Zoals:

 • Het goed in je lichaam zitten. Je lichaam voelen. Bewust de adem te gebruiken als instrument. 
 • Uit je hoofd te stappen, uit je gedachten en als waarnemer/toeschouwer te kijken naar je gedachten, overtuigingen, standpunten, overdenkingen, veronderstellingen, oude patronen en gewoonten. Dat wat allemaal niet is, wie jij bent!
 • Je hart te openen voor jezelf en anderen. Liefdevol en compassievol voor alles wat het leven te bieden heeft. Dat je beschikbaar bent voor al het donkere wat in jou is, je (oude) emoties, pijn en verdriet zodat deze kunnen helen.
 • Het openstaan en toegankelijk worden voor (spirituele) hogere intelligentie. Het luisteren naar jouw innerlijke stem, innerlijke waarheid en intuïtie; naar dat wat veel groter is dan de mind. Als je deze verbinding en intelligentie bent verloren, ga je overal elders informatie vandaan halen en doe je wat anderen zeggen, doen en willen.

Ik wens dat mijn impulsen je los mogen maken van alles wat er buiten je is en naar innerlijke rust en vrede mogen brengen, innerlijke wijsheid/intelligentie (voorbij het hoofd), vertrouwen, kracht, onafhankelijkheid, onvoorwaardelijke liefde en vrijheid! Lees hieronder meer over de Holistische Wekelijkse (Yoga)lessen (emotioneel lichaamswerk) en de Nidra Meditatiecursus. 

Liefs, Kirsten 

You must be the chance you wish to see in te the world

Mahatma Gandhi

Wekelijkse Holistische (Yoga)lessen

De Holistische Lessen zijn toegankelijk voor iedereen en bestaan uit zachte kleine oefeningen, emotioneel lichaamswerk en zelfhulptechnieken voor innerlijke rust, groei, bewustwording, zingeving en zelfgenezing. Je kunt de lessen zowel fysiek in de sfeervolle ruimte in Noordsleen (nabij Emmen) volgen als online thuis in je eigen omgeving. 

De Wekelijkse Holistische Lessen op basis van de Chakra- en Nidraleer, zijn een integratie van o.a.:

 • Bewustzijn- en Zelfreflectie-oefeningen
 • Lichamelijke oefeningen
 • Ontspanningsoefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Concentratie-oefeningen
 • Meditatie-, Mindfulness- en Visualisatie-oefeningen (Yoga Nidra Meditatie)
 • Sankalpa positieve intenties
 • Reinigende- en Zuiverende oefeningen
 • Energie-oefeningen
Daarnaast werk ik ook met TRE Trauma- en Spanningsreducerende oefeningen waarmee je stressgevoelens en de daarmee samenhangende emotionele blokkades kunt verlichten waardoor deze ontladen en gemakkelijker losgelaten kunnen worden. Als ik het over blokkades heb, dan heb ik het over vastgezette energie, wat vaak lichamelijke, geestelijke en chronische klachten veroorzaakt.

Wil je een losse Yoga Nidra Meditatiecursus doen van 8 weken (elke week 2 uren) en weten wat dat inhoudt?
Lees dan hieronder verder.

INSCHRIJVEN HOLISTISCHE LESSEN

Informatie wekelijkse lessen

Locatie: “Het Stralende Hart”, Dorpsstraat 23 in Noordsleen.
Verblijf: Thee, pure sap en gezond lekkers is inbegrepen.
Tijdsduur: Alle ochtend- en avondlessen duren 90 minuten.
Kleinschalig: Maximaal 6 personen.
Inspiratie: Alle lessen worden aangevuld met gratis bijpassende toelichting en inspiratie.
Inschrijven: Schrijf je in voor een proefles en/of 10 weekse cursus.
Er zijn 4 à 5 blokken in een jaar.
Contact: Neem contact op voor de beschikbare lestijden en dagen.
De ochtendlessen zijn van 10.00-11.30 uur en de avondlessen van 18.30-20.00 uur en van 20.15-21.45 uur.
Tarief: Op basis van een vrijwillige bijdrage, zie tarieven. 
De Holistische Wekelijkse Lessen worden gegeven door Kirsten.

Geen Holistische Wekelijkse Lessen:
In de Kerstvakantie, 1 van de twee weken meivakantie en 3 à 4 weken in de zomervakantie.        
Mogelijk wel Retraiteweekenden en/of Retraiteworkshops/-cursussen.

INSCHRIJVEN HOLISTISCHE WEKELIJKSE LESSEN

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Kirsten: 06 - 224 11 425

Yoga Nidra Meditatie Cursus

Naast de Holistische Wekelijkse Lessen, waarin ook Yoga Nidra Meditaties verwerkt zijn, kun je in het najaar meedoen aan de Yoga Nidra Meditatiecursus (8x). Dat kan zowel fysiek op onze sfeervolle locatie in Noordsleen, als online in je eigen omgeving, je eigen plek/huis.

Alles wat je meemaakt zorgt voor bepaalde lichamelijke ongemakken, gedachten, gevoelens en emoties die we hebben. Het creëert overtuigingen, gewoontes, beïnvloed je kijk op de wereld en blokkeert wie je werkelijk diep van binnen bent. Alles is energie, zo ook bijvoorbeeld je gedachten. Elke gedachte die je hebt, heeft dan ook effect op de circulatie van energie door het lichaam en de Chakra’s. En heeft ook effect op hoe je handelt, manifesteert en creëert. Door in een staat van ontvankelijkheid/Yoga Nidra te zijn, kun je de stroom van energie door een Chakra op een fundamenteel niveau beïnvloeden. En dit kan een grote en positieve verandering in je leven teweegbrengen. 

Alle Yoga Nidra Meditaties zijn op basis van de Chakra- en Nidraleer en daarmee een Holistische totaalaanpak om lichaam en geest te helen en te ontspannen. En om kennis te maken je innerlijke waarheid, innerlijke kern, zelfliefde en zachtheid. En je te herinneringen wie je diep van binnen werkelijk bent. Laat je meevoeren in een diepe ontspanning. Soms in combinatie met klankschalen. Liggend onder een warme deken onderga je dan een bad van klank en trilling die, in combinatie met een Yoga Nidra Meditatie, elke cel in je lichaam beroert. Alles stroomt; wat vastzit komt vrij en je voelt je diep ontspannen.

LEES MEER OVER YOGA NIDRA MEDITATIE

Praktische informatie

Waar: “Het Stralende Hart”, Dorpsstraat 23 in Noordsleen.
Verblijf: Thee, pure sap en gezond lekkers is inbegrepen. 
Wanneer: vrijdagochtenden 3, 10 en 17 september, 8, 15 en 29 oktober, 5 en 12 november.
Tijd: 09.45 – 11.45 uur.
Voor wie: Geschikt voor iedereen. En zeker voor mensen die wat meer de diepte in willen duiken.
Kleinschalig: Maximaal 6 personen.
Tarieven: Zie tarieven.
Inspiratie: Alle Yoga Nidra Meditaties worden aangevuld met gratis bijpassende toelichting en inspiratie.
Inschrijven: Schrijf je in voor een proefles en/of 8-weekse cursus. 
De Yoga Nidra Meditatiecursus wordt verzorgd door Kirsten.

INSCHRIJVEN YOGA NIDRA MEDITATIECURSUS

overige informatie

Wat is en doet een Chakra

Naast je bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan, loopt er nog een baan door je lichaam. Deze baan voorziet alle organen en ander weefsel van een juiste hoeveelheid energie om goed te kunnen functioneren en is verbonden met het centrale zenuwstelsel. Dit worden Chakra's genoemd. Net zoals er veel lymfeklieren in je hele lichaam zitten, zijn er ook veel Chakra's/energiebanen, die allemaal onderling verbonden zijn met elkaar. Wanneer een Chakra minder goed functioneert, zul je de onbalans merken in je doen en laten; want behalve lichamelijke klachten uit zich dit ook in geestelijke klachten. In eerste instantie verstoort dat het gebied waar de betreffende Chakra mee in verbinding staat. Wanneer daar niets aan gedaan wordt, zal ook het Chakra ernaast verstoord raken. Als de energiestroom van een Chakra geblokkeerd of verstoord raakt, zal zich dit vroeg of laat gaan uiten. Dit kan dus door lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, (lage) rugpijn of maagpijn. Maar ook onze gevoelens, emoties, gemoedstoestand kunnen erdoor veranderen. Zo kan het je blokkeren om een gevoel van rust en harmonie te ervaren in je leven. Een blokkade in de energiestroom van het lichaam kan dus best vervelend zijn.
Door Holistische oefeningen te doen kunnen we onze Chakra's, onze gezondheid en ons leven beïnvloeden. De energie laat je weer volop stromen door je Chakra’s te openen, te reinigen en weer te sluiten; dit is wat we o.a. ook in de lessen doen. Zo bevrijd je jezelf van blokkades en stilstaande energie die klachten veroorzaken. En doordat je de energie weer laat stromen, voorkom je nieuwe blokkades en klachten.

INSCHRIJVEN HOLISTISCHE LESSEN OF NIDRA CURSUS

Jij kiest!

Jij kiest zelf in hoeverre jij het proces van vernieuwing en verandering toe wilt laten en het tempo waarin dit gebeurt. Dit gaat vaak stapsgewijs en is voor ieder mens een persoonlijk proces. Soms wil of kun je je nog niet losmaken van het oude, op ego gebaseerde bewustzijn. Het kan soms best eng zijn om nieuwe gedachten te creëren, te luisteren naar je innerlijke waarheid en wijsheid en zeker als je je aandacht veel naar buiten en op anderen gericht hebt.
Tijdens het proces kun je soms ook verdrietig zijn als je bijvoorbeeld niet meer zo op één lijn zit met je vrienden of familie. Maar je zult merken dat jij, door de nieuwe jij, ook de ander de ruimte geeft om los te breken uit een oud gewoontepatroon waarin diegene zat. Wat bij de ander ook weer wat teweeg kan brengen en het de keuze is van diegene om daar wat mee te doen. Er kan daardoor een nieuwere en waardevollere relatie ontstaan met wederzijds respect, ruimte en oprechtheid. Het kan ook zijn dat de ander (nog) niet mee kan in jouw nieuw ontdekte manier van 'zijn' en dan kan het gebeuren dat jullie wegen scheiden. Dat kan een heel natuurlijk gevolg zijn.

Blijf je je vasthouden aan alles wat bekend is of kun je je openstellen voor andere wegen?
Het is een proces waarin je ontdekt wat je ziel wil en waar je hart naar verlangt. Het gaat over respect hebben voor jezelf, voor je eigen gevoel en waarheid.

INSCHRIJVEN HOLISTISCHE LESSEN OF NIDRA CURSUS

Weet dat jij de creator bent van je eigen leven!