Privacyverklaring


WIJ NEMEN DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS SERIEUS EN GAAN
ZORGVULDIG OM MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS.

Door gebruik te maken van deze site en onderstaande diensten ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. 

Kirsten Sanderse www.hetstralendehart.com
Privacyverklaring augustus 2020. Gewijzigd april 2021

OVER ONS
Het Stralende Hart en www.hetstralendehart.com wordt beheerd door Kirsten Sanderse. Kirsten Sanderse is tevens de docent van de Holistische Wekelijkse Lessen, Yoga Nidra Meditatie Cursus en organisator van de Retraiteweekenden en Retraiteworkshops/cursus.

Mijn gegevens zijn:
Het Stralende Hart
Weerdingerkanaal zz 139
7831 AJ Nieuw-Weerdinge

Praktijklocatie: Dorpsstraat 23, Noordsleen

KvK: 56113382

ALGEMEEN
Als je Holistische Wekelijkse  (online) Lessen volgt bij Het Stralende Hart, als je je inschrijft voor een proefles, Retraiteweekend, Yoga Nidra Meditatie Cursus en/of Retraiteworkshops/cursus, als je via het contactformulier op de website een vraagt stelt aan Het Stralende Hart of als je uit interesse je abonneert op een eventuele nieuwsbrief, dan heeft Het Stralende Hart bepaalde informatie en gegevens van je nodig. Op de verwerking van jouw gegevens is wet- en regelgeving van toepassing, de Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG).
Hieronder staat informatie over het volgende:

  • over jouw privacy bij Het Stralende Hart
  • welke gegevens Het Stralende Hart van jou verwerkt
  • waarom dat gedaan wordt en waar ze voor worden gebruikt
  • hoe er omgegaan wordt (beveiliging) met jouw persoonsgegevens
  • wat cookies zijn en waar we die voor gebruiken
  • hoe je cookies kan uitschakelen en verwijderen
  • social media
  • bewaartermijn van jouw gegevens
  • op welke wijze jij invloed kunt uitoefenen op de verwerking van je persoonsgegevens door Het Stralende Hart.
  • wat te doen als je een klacht hebt over de verwerking van jouw gegevens.

OVER JOUW PRIVACY BIJ HET STRALENDE HART
Het Stralende Hart respecteert de privacy van alle cursisten, deelnemers en gebruikers van de website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die verschaft wordt vertrouwelijk wordt behandeld in overeenstemming met de betreffende wetgeving AVG. Het Stralende Hart zal je persoonlijke gegevens niet, zonder jouw toestemming, aan derden verkopen en/of verstrekken. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Hieronder wordt o.a. uitgelegd welke, waarom, waar en hoe Het Stralende Hart jouw gegevens gebruikt.

WELKE GEGEVENS WORDEN DOOR HET STRALENDE HART VERZAMELD
Het Stralende Hart verwerkt persoonsgegevens. Volgens de AVG is een persoonsgegeven “elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon”. Dit zijn dus alle gegevens die tot jouw persoon te herleiden zijn. Wanneer je bent ingeschreven voor een eventuele nieuwsbrief, een contactformulier of inschrijfformulier hebt ingevuld of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Wij verwerken alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt.
We slaan deze gegevens op en zullen je via het inschrijfformulier om toestemming vragen om te voldoen aan de Wet AVG. Bij geen toestemming worden deze gegevens verwijderd. 

Gegevens inschrijfformulier van cursisten, deelnemers en geïnteresseerden.
Bij het starten van het volgen van Holistische Wekelijkse (online) lessen, Yoga Nidra Meditatiecursussen, Retraitesweekenden, Retraiteworkshops/cursus bij Het Stralende Hart worden gegevens van het inschrijfformulier verwerkt.
Dit omvat o.a. je voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en je e-mailadres en opmerkingen / bijzonderheden qua gezondheid (indien van toepassing).
Met het insturen van het inschrijfformulier ga je akkoord en accepteer je de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid van Het Stralende Hart. Deze staan vermeld op de website www.hetstralendehart.com. 
De gegevens die je aanlevert via het inschrijfformulier zijn alleen door de docent en organisator van de Holistische Wekelijkse (online) lessen, Yoga Nidra Meditatiecursussen, Retraitesweekenden, Retraiteworkshops/cursus en haar administratief medewerkster mevrouw A. Sanderse-Haan toegankelijk en inzichtelijk. De docent en organisator van de Holistische Wekelijkse (online) lessen, Yoga Nidra Meditatiecursussen, Retraitesweekenden, Retraiteworkshops/cursus voert een administratie en is verantwoordelijk voor de registratie van persoonsgegevens in vergrendelde documenten en mailinglijsten volgens de Wet AVG. 

Gegevens via het website contactformulier.
Via bezoek aan de website worden eveneens (persoons)gegevens verwerkt. Als je via het contactformulier op de website een vraag stelt aan Het Stralende Hart en/of je abonneert op een eventuele nieuwsbrief, dan worden je voornaam, achternaam en emailadres verwerkt. De gegevens die je aanlevert via het contactformulier op de website worden gebruikt om een email terug te sturen. Ook hiervoor geldt dat de docent en organisator van de Holistische Wekelijkse (online) lessen, Yoga Nidra Meditatiecursussen, Retraitesweekenden, Retraiteworkshops/cursus haar eigen administratie voert en zelf verantwoordelijk is voor de registratie van persoonsgegevens in vergrendelde documenten en mailinglijsten volgens de Wet AVG. 

Gegevens van websitebezoeken: Surf- en klikgedrag
Het Stralende Hart verzamelt informatie over bezoeken aan de website www.hetstralendehart.com. Het gaat daarbij in eerste instantie om gegevens die jouw browser standaard naar elke website die je bezoekt stuurt. Denk daarbij aan je IP-adres, welke niet is terug te herleiden aan de identificatie van een persoon. Deze informatie wordt gebruikt om te kijken welke pagina’s op de website bekeken worden en hoe lang.

Gegevens van digitale nieuwsbrief: kijk- en klikgedrag
Het Stralende Hart kan een digitale nieuwsbrief sturen via het online programma Laposta.nl. Via de statistieken van dit programma wordt inzichtelijk hoe vaak en door wie de nieuwsbrieven worden gelezen, en welke gekoppelde links worden geopend.

WAAR WORDEN DE PERSOONGEGEVENS VOOR GEBRUIKT?
De verzamelde gegevens worden o.a. door Het Stralende Hart via een mailinglijst bijvoorbeeld gebruikt om cursisten en deelnemers op de hoogte te stellen van activiteiten van Het Stralende Hart, wijzigingen aan te kondigen, facturen te sturen, (les) informatie en inspiratie, eventuele nieuwsbrieven te versturen, te communiceren over ruilen van (inhaal)lessen. Dit laatste wordt ook gedaan via de verstrekte telefoonnummers met sms en Whatsapp. Meer informatie over het Privacybeleid van Gmail en Google vind je hier https://policies.google.com/privacy?hl=nl
Daarnaast worden jouw gegevens die je invult op het contactformulier op de website gebruikt om je email te beantwoorden. De beheerder van Het Stralende Hart is verantwoordelijk voor persoonsgegevens die vermeld staan in de administratie van de beheerder en eigenaar van Het Stralende Hart en www.hetstralendehart.com.

• Voor de administratie en boekhouding maakt Het Stralende Hart gebruik van Dropbox. Meer informatie over het privacybeleid van Dropbox vind je hier https://www.dropbox.com/privacyons. Je voornaam, achternaam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer en emailadres wordt hierin ingevoerd. Ook je betalingen en bijdragen v.w.b. de Lessen, Retraiteweekenden en Retraiteworkshops/cursus en online lessen staan hier geregistreerd. Alleen de beheerder en eigenaar van Het Stralende Hart en mevrouw A. Sanderse-Haan (administratief medewerkster) hebben inzage en toegang tot deze documenten. 
• Verder maakt Het Stralende Hart gebruik van het programma Laposta om nieuwsbrief te ontwikkelen en versturen. Namen en emailadressen van cursisten, deelnemers, oud-cursisten en deelnemers, geïnteresseerden en mensen die zich inschrijven voor de eventuele nieuwsbrief via het formulier op de website, worden toegevoegd aan deze specifieke mailingslijst. Te allen tijde kun je je uitschrijven van deze eventuele nieuwsbrief via de link die onderaan de nieuwsbrief staat, of door dit aan te geven bij Het Stralende Hart. Kijk verder op de website https://laposta.nl/privacy-statement hoe zij omgaan met klantgegevens en privacy.
• Voor de boekhouding en jaarverslag wordt Het Stralende Hart ondersteunt door Verjans Ondernemingscoaching uit Oosterhesselen. Verjans Ondernemingscoaching die toegang heeft tot de financiële overzichten van Het Stralende Hart. Kijk verder op de website https://www.verjansondernemerscoaching.nl/ondernemerscoaching/ hoe zij omgaan aangaande de privacy van klantgegevens in relatie tot betalingen.

BEVEILIGING PERSOONGEGEVENS
Jouw gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld conform de Europese wetgeving en de Algemene Verordening Gegevensbescherming, opgesteld door het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. Hierbij wordt gecontroleerd of de verbinding met jouw browser wel daadwerkelijk uitkomt op de website van Het Stralende Hart.

COOKIES WEBSITE
Ten aanzien van je bezoek aan onze website geldt het volgende ten aanzien van persoonsgegevens.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Het Stralende Hart gebruikt functionele, analytische en tracking cookies mede door middel van Google Analytics. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van het gebruikte apparaat. Het Stralende Hart gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die het surfgedrag van bezoekers bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.
Bij het eerste bezoek aan onze website informeren wij bezoekers over deze cookies en vragen wij gebruikers om toestemming voor het plaatsen ervan.
Bezoekers kunnen zich afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunnen gebruikers ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen.
Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer. 

FACEBOOK ADVERTENTIECOOKIES
Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen cookies van Facebook. Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven. 
Meer informatie over de cookies van Facebook vind je https://www.facebook.com/policies/cookies/

UITSCHAKELEN EN VERWIJDEREN
Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.  Dingen die je altijd kunt doen:
• Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
• Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden
• Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.
Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen. Heb je verder nog vragen over onze cookies? Neem dan gerust contact met ons op. 

SOCIAL MEDIA
Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons. Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy.
Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:
• Facebook https://www.facebook.com/privacy/explanation
•YouTube  https://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=nl&visit_id=1-636633637109764626-834131653&rd=1

LINKS
Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten www.hetstralendehart.com om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

BEWAARTERMIJN VAN JOUW GEGEVENS
Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.
De termijn dat Het Stralende Hart jouw gegevens bewaart, is afhankelijk van een aantal criteria. Ze worden bewaard:
• Voor zolang je cursist of deelnemer bent bij Het Stralende Hart m.b.t de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus. 
• Zolang je op de nieuwsbrief mailinglijst staat. Je kunt je hier zelf voor uitschrijven.
• Wanneer jij je uitschrijft voor onze Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus en eventuele nieuwsbrieven zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.
• De gegevens in ons boekhoudsysteem bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichtingen door ons verwijderd. De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

JOUW GEGEVENS WORDEN NIET GEBRUIKT VOOR:
• De adresbestanden van Het Stralende Hart en de website maken géén gebruik van profilering of van geautomatiseerde besluitvorming. Dat betekent dat Het Stralende Hart jouw gegevens niet gebruikt (of laat gebruiken) om de mailings of website anders te laten reageren op basis van jouw persoonlijke gegevens.
• Het Stralende Hart zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van de administratie.

JOUW RECHTEN VANUIT DE PRIVACYWETGEVING
Wanneer je bent ingeschreven voor onze eventuele nieuwsbrief, een contactformulier of inschrijfformulier hebt ingevuld en in de toekomst geen e-mail van ons wilt ontvangen, kun je te allen tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan de e-mail of door contact met ons op te nemen. Je e-mailadres wordt uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard. Je bent niet verplicht om je persoonlijke gegevens te verstrekken aan Het Stralende Hart. Je begrijpt dat als je wilt deelnemen aan de Holistische Wekelijkse (online) Lessen, Yoga Nidra Meditatiecursus, Retraiteweekenden, Retraiteworkshops en cursus, Het Stralende Hart wel een aantal minimale gegevens nodig heeft om in contact met je te zijn. Je hebt het recht op inzage, correctie en verwijdering van jouw gegevens. Een telefoontje of e-mail met je wens is genoeg om hiervan gebruik te maken. Je hebt ook altijd het recht om de gegeven toestemming voor een bepaalde verwerking van je gegevens in te trekken. Bijvoorbeeld dat je wel gewone e-mails wilt ontvangen, maar niet de eventuele digitale nieuwsbrief.

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking. Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzage verzoek indienen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen. Wij zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via hetstralendehart@gmail.com.

Al je rechten op een rijtje:
• Je hebt het recht op dataportabiliteit. Het recht om je persoonsgegevens over te dragen.
• Je hebt het recht op Het recht om ‘vergeten’ te worden.
• Je hebt het recht op inzage. Dat is jouw recht om de persoonsgegevens die Het Stralende Hart verwerkt in te zien.
• Je hebt het recht op rectificatie en aanvulling. Het recht om de persoonsgegevens die je verwerkt te wijzigen.
• Je hebt het recht op beperking van de verwerking: Het recht om minder gegevens te laten verwerken.
• Je hebt het recht met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering. Oftewel: het recht op een menselijke blik bij besluiten.
• En je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.

HEB JE EEN KLACHT OVER DE VERWERKING VAN JOUW GEGEVENS?
Als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens bij Het Stralende Hart, neem dan contact op met Het Stralende Hart. Wanneer we er samen niet uitkomen, kun je besluiten een klacht in te dienen bij de officiële privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens en adviseert over nieuwe regelgeving.

WIJZIGINGEN
Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

VRAGEN?
Hopelijk ben je zo voldoende geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via: hetstralendehart@gmail.com of bel 06-22 41 14 25.

Privacyverklaring van Het Stralende Hart, Nieuw-Weerdinge. Augustus 2020. Gewijzigd april 2021.

Het Stralende Hart
Weerdingerkanaal ZZ 139
7831 AJ Nieuw-Weerdinge

Praktijk locatie: Noordsleen

KvK: 56113382