Recensie Agneta


Een betere wereld begint bij jezelf. Nooit geweten dat dat dit veel dieper gaat dan acties naar de buitenwereld toe zoals het opruimen van je afval.
Tijdens de Yoga Nidra meditatiecursus keer je naar binnen, leer je meer over chakra’s en leer je zodoende ook meer over hoe het daadwerkelijk met je gaat en wat je aandacht mag geven. Welk afval mag je nog in jezelf opruimen, zeg maar. Vanuit liefde komt alles goed. Ik ging altijd in volledige ontspanning na afloop weer naar huis. Ik gun iedereen deze mooie reis, want een betere wereld begint IN jezelf…

Agneta

Recensie Geeta


Zaterdag 18 juni 2022 een heerlijke retraite dag gehad bij Het Stralende Hart. Met een heel klein groepje hebben we een hele mooie en rustgevende dag beleefd. Een dag waarin verbinding centraal stond, met jezelf en met de groep. Een prachtig mooie locatie in Noord Sleen waar hele fijne energie en veel rust en stilte voelbaar is. Een prachtige plek om tot jezelf te komen. Onze gastvrouw, Kirsten Sanderse, mooi, lief en puur mens. Ze heeft zo fijn en liefdevol voor ons gezorgd en alles begeleidt. We hebben genoten van een lekkere biologische lunch op de dag en eind van de middag de dag afgesloten met een magisch Zen gevoel. Echt een cadeautje om aan jezelf te geven. 

Geeta

Recensie Paulien


Vandaag, 18 juni 2022, hebben we een prachtige dag vol vertrouwen en verbinding mee mogen maken in een reis langs de chakra's en de elementen. We zijn verwend met een heerlijke lunch, sapjes en hapjes. Een zeer volledige dag waar we nog lang van na zullen genieten en natuurlijk verheugen we ons nu al op een retraite dag of zelfs weekend volgend jaar. 

Paulien

Recensie Gerda


Samen met een lieve vriendin ben afgereisd naar Het Stralende Hart in Noord-Sleen voor een heerlijk retraite weekend. Het bijzonder is dat we hier allebei afgelopen zomer onze vakantie hebben gevierd. En nu mochten we, in de winter - de tijd van naar binnen keren - innerlijk tot rust komen door meditaties, yoga sessies en een heerlijke klankschalenmassage.
En wat een verwennerij met het (h)eerlijke eten van Oogsten, Koken en Eten; iedere maaltijd was een feestje! 
Dit fijne weekend, met de goede zorgen van Kirsten, heeft me nieuwe inzichten gegeven en geeft me het (laatste) zetje om gedachten en ideeën tot uitvoering te brengen. Er was al een plan aan het broeien en door deze 'pauze' mag het nu gaan groeien en bloeien. 

Gerda

Recensie Jolanda


Resensie Kleinschalig Retraiteweekend november 2021.
Het was spannend om te gaan maar op vrijdag werd ik warm ontvangen door Kirsten. De locatie is geweldig, mooie omgeving en luxe verblijf met goed bed en douche. Het weekend was fantastisch, genoten, tot rust gekomen en in de watten gelegd. Kleine gezellige groep, fijne begeleiding je voelt de liefde waarmee Kirsten alles begeleid. Het eten was verrassend met liefde en mooi op gemaakt en ontzettend lekker. Nieuwe ervaringen opgedaan, diepe ontspanning en met stralend hart naar huis. Aanrader om helemaal tot rust te komen in een fijne omgeving en liefdevolle begeleiding met de meditatie en yoga momenten.

Lieve groet Jolanda

Recensie Irene


Sinds 3 of 4 jaar ken ik Kirsten als mijn ‘yogajufje’ (zoals ik haar altijd liefkozend noem). Dat was nog bij haar vorige yogaschool. Ik had al de nodige ervaring op het gebied van yoga, maar was mezelf een beetje kwijtgeraakt en yoga was daarmee ook in het slop geraakt. Ik wilde graag opnieuw beginnen bij een yogaschool, maar wel bij één waar ik me dan ook echt goed voelde. Ik vond Kirsten toen via Google en heb haar benaderd. Het voelde direct goed. De manier waarop ze alleen al via de e-mail met mijn communiceerde, maakte al dat ik haar in mijn hart sloot. Wat een bijzonder mens, dacht ik.  
Ik heb een paar jaar yoga gevolgd en ik leefde weer op. Niet in de laatste plaats ook door Kirsten zelf. Wat een ontzettend mooi mens is zij. Zo puur, zo hartelijk en vooral een warm persoon. De lessen waren heerlijk en af en toe – ook zo rond de feestdagen – werden wij als cursisten ook getrakteerd op bijvoorbeeld een klankschaalsessie. De sfeer was geweldig. Het voelde als een warm bad.

Toen Kirsten aangaf – om haar moverende redenen – te stoppen, ik meen dat dit rond de zomer was, had ik begrip voor haar beslissing maar tegelijkertijd werd ik daar wel verdrietig van. Eindelijk had ik een yogaschool en yogajufje gevonden waar ik me zo goed bij voelde. Ik had ook in mijn reis naar mezelf al zoveel stappen gezet. Ik zat op mijn plek bij Kirsten. Ik heb direct aangegeven dat zodra zij weer een nieuwe weg zou inslaan, ik datzelfde pad zou gaan bewandelen. Dat werd uiteindelijk ‘Het stralende hart’. Een onderneming waarvan de naam al zoveel eer aan doet. Kirsten is zelf een stralend hart, zo vol liefde en licht!

Ik volg de wekelijkse holistische lessen. Zo bijzonder. Ik heb mezelf echt terug gevonden en ben weer in mijn eigen kracht gaan staan. Ik heb zoveel stappen gezet in de afgelopen jaren. Kirsten noemt het emotioneel lichaamswerk en dat is het ook. Ik weet dat de kracht vanuit jezelf komt en dat je het ook zelf doet, maar Kirsten als begeleider in dat proces speelt ook een grote rol. Er zijn zelfs poses die ik 4 jaar geleden (emotioneel) niet kon volhouden, maar nu blijf ik rusten een paar minuten liggen in diezelfde houding. Het is een gezamenlijk proces geweest waar ik erg dankbaar voor ben.

Daarnaast heb ik ook de Nidra meditatiecursus gevolgd. Wat een heerlijke toevoeging op de holistische lessen. De reis door de verschillende chakra’s. Je komt echt in balans. Zelfs nu ik weer zo in mijn kracht sta, kan ik hierdoor nog meer de verdieping zoeken. Heerlijk.

Verder heb ik een aantal keren de soundhealing gevolgd. Dit is eigenlijk een Nidra meditatie begeleid door klankschalen. Dit is intuïtief. Er wordt afgestemd op de groep en het gevoel van dat moment. Een enorm fijne combinatie waarin je ook weer veel verdieping kunt vinden in jezelf.

Het zijn allemaal lovende woorden, maar ze zijn oprecht en gemeend. Kirsten is zo’n mooi en inspirerend mens. Dat blijkt bij voorbeeld ook uit de manier waarop ze haar onderneming runt. Dit is op basis van een vrijwillige bijdrage met het uitgestelde koffie-principe. Alleen al die geste geeft al weer hoe Kirsten is. Zij gunt iedereen om mee te kunnen doen. Ik gun het iedereen om een beetje meer als Kirsten te zijn. Dan zou de wereld echt een stukje mooier worden.

Liefs,
Irene

Recensie Titia


Ik ben in 2017 vanuit Groningen in Schoonoord komen wonen. Na een moeilijke periode en geestelijke uitputting ben ik op zoek gegaan naar een yoga lerares. Omdat ik lichamelijk gezien niet veel kan ivm zwakke knieën en Fibromyalgie dacht ik, ik ga eerst maar kijken of ik yoga wel aankan. Ik voelde mij, eerst in Sleen en later in Noordsleen, meteen thuis in de groep. Kirsten liet mij gewoon in alle rust doen wat ik kon. Ze heeft begrip voor een ieders situatie. Doen wat je kunt en meer niet. Heerlijk! Niets moet, alles mag. Het ging wel steeds beter en makkelijker. Later verhuisde Kirsten onder een nieuwe naam ‘het stralende hart’ naar Noord Sleen, waar ze o.a. holisitsche wekelijkse lessen verzorgd en yoga nidra meditaties. Een geweldige ruimte in een prachtige B&B complex. Alles is zo schoon en prachtig ingericht. In de ruimte is alles aanwezig. Kirsten bereidt zichzelf altijd heel goed voor. Haar beroep is haar passie. Zelfs de online lessen zijn prettig te volgen. Ze doet meer voor ons dan nodig is, denk ik weleens. Ze organiseert ook andere soorten lessen en healings waar wij aan deel mogen nemen. Ik ga altijd met plezier naar holistische les alhoewel ik de trap naar boven niet zo fijn vind voor mijn knieën en spieren. Gewoon doorzetten, denk ik dan! Kortom Kirsten is een prachtig mens, heel vriendelijk, spiritueel en sociaal. Zolang ik de trap op kan komen blijf ik graag bij haar lessen. 

Liefs Titia

Recensie deelneemster Yoga Nidra Meditatiecursus


Kirsten weet een enorm fijne sfeer neer te zetten waarin ik me direct welkom en veilig voelde.
De lessen zijn ‘anders’, ze gaan dieper, je komt echt bij jezelf. Met name de heerlijke flow die ze in haar lessen weet te brengen ervaar ik als erg prettig. Het is een vloeiende combinatie van rustige fysieke oefeningen en meditatie die je naar diepere lagen van het bewustzijn brengen.
De digitale informatie die zij verstrekt is zeer verzorgd, sfeervol en vormt een mooie aanvulling.

Recensie Anna Marie


Het was een heel fijn kleinschalig retraite weekend. Prachtige locatie, heerlijk en eerlijk biologisch dynamisch eten. Heerlijke yoga nidra meditaties en een geweldige sound healing journey met o.a. klankschalen. Een aanrader om helemaal ontspannen, uitgerust en met nieuwe energie en inzichten weer naar huis te keren!

Namaste Anna Marie

Recensie Odilia


Een paar jaar geleden ben ik begonnen bij Kirsten voor holistische wekelijkse yogalessen. In het verleden had ik vaker aan yoga gedaan en vond ik dat erg ontspannend. Maar ik merk dat de lessen hier anders zijn; ze gaan dieper. En het gekke is dat de lessen altijd lijken te passen bij de fase in mijn leven waar ik op dat moment zit. Tijdens de lessen of daarna komen zoveel dingen uit het dagelijks leven of verleden naar boven waarmee ik nog wat mee moet doen. Het geeft dus naast ontspanning, lenigheid, stabiliteit ook mentale kracht en inzicht. De nieuwe locatie in Noordsleen heeft sfeer en geeft rust wat ook helpt.

Liefs Odilia

Recensie Hilly


Kirsten helpt mij gezond te blijven met haar holistische lessen. Om dat uit te leggen, eerst iets over mezelf: ik ben een vrouw van 50 jaar, vrolijk, extravert, druk, gelukkig getrouwd, moeder van twee lieve volwassen zoons (met fantastische partners) en werk meer dan fulltime in een verantwoordelijke leidinggevende functie in een groot internationaal bedrijf. Stressklachten hoorden al jaren bij mijn leven. Ik was minimaal twee maanden per jaar in behandeling bij een fysiotherapeut om mijn steeds terugkerende nek- en schouderklachten te laten behandelen. Hyperventilatie hoort bij mij sinds mijn 18e levensjaar.

Ongeveer drie jaar geleden adviseerde ‘mijn’ vaste fysiotherapeut yoga. Zou goed voor me zijn om beter te leren ontspannen. Ik deed een proefles hier en daar en was niet enthousiast. Te veel moeilijke oefeningen in hoog tempo bij de één, te serieus prestatiegericht bij de ander en de derde poging had een irritante stem en giechel, waardoor ik de slappe lach kreeg en me in ieder geval niet ontspande. Een vriendin adviseerde me om naar Kirsten te gaan – haar rustpunt sinds een jaar of zes. Na één proefles was ik verkocht.

Kirsten laat me tijdens haar lessen alles vergeten wat me iedere dag bezighoudt. Ze verwelkomt de groep met haar warme glimlach, kletst gezellig, heeft oprechte belangstelling voor iedereen en als de les begint, schakelt ze over naar haar ‘yoga-stem’ en daalt er totale rust en ontspanning in. Het tempo is niet hoog, de oefeningen doe je zo goed als je kan en het ritme is heel prettig, als een flow. Elke les is anders, intensiteit verschilt en dat is ook fijn. Inspirerende muziek, steeds wisselende oefeningen, maar bovenal de stem en woordkeuze van Kirsten maken iedere les een leerzame reis door mezelf. We sluiten af met thee, iets lekkers en een praatje met de groep. Ik slaap de nacht na de les als een roos. 

Veel mensen in mijn omgeving zijn verbaasd dat ik yoga zo fijn vind omdat ik nogal druk, praktisch en gestructureerd ben. Ze hebben vaak ook geen idee van mijn onzekerheden, gepieker en stress. Dat verberg ik achter een façade van efficiëntie en goed getrainde sociale vaardigheden. Kirsten vermindert mijn stress en geeft me nieuwe spirituele inzichten in mezelf, zonder ze ooit specifiek te benoemen, want we zijn in een groep. Ze brengt mijn gevoel (mijn stralende hart) in contact met mijn verstand. Sinds ik de holistische lessen volg bij Kirsten ben ik niet meer bij een fysiotherapeut geweest omdat ik nek- of schouderklachten heb. Ik hyperventileer nog zelden en slaap beter dan ik jarenlang gedaan heb. Op stressvolle momenten gaat mijn aandacht vaak automatisch naar mijn ademhaling om rust te scheppen. Er is absoluut nog ruimte voor verbetering, dat is een continu proces, maar ik ben echt  gegroeid door haar lessen, haar wijsheid en haar liefdevolle begeleiding.

Eigenlijk wens ik iedereen een Kirsten toe in zijn of haar leven. Ik denk dat de wereld er dan veel mooier uit zou zien!

Liefs, Hilly

Recensie Arianne


Wat heb ik een heerlijk weekend gehad in Noord Sleen. Een retraite vol liefde verzorgd door Kirsten van www.hetstralendehart.com. Een aanrader!
Overnachten in www.galerie23noordsleen.nl met heerlijke maaltijden van www.oogstenkokeneneten.nl 

Arianne

Recensie Jolanda


In het najaar van 2021 heb ik de yoga nidra meditatiecursus gevolgd bij Kirsten van Het Stralende Hart, op een prachtige locatie. Het was voor mij de eerste keer dat ik in aanraking kwam met yoga nidra meditatie en wist ook niet zo goed wat ik mij er allemaal bij moest voorstellen. Maar wat ben ik blij dat dit op mijn pad is gekomen. Kirsten geeft op een zachte, liefdevolle, maar vooral respectvolle manier les. Ze begeleid je op je reis naar jezelf, waarin belemmeringen en vastgezette energie loskomen zonder uit balans te komen. Het houden van jezelf en je omgeving staat centraal waarbij de chakra's een voor een worden belicht. Bij mij kwamen veel emoties los tijdens de meditaties die ook op een veilige manier werden besproken.De lessen werkten nog lange tijd door, ik zit daardoor beter in mijn lijf heb meer vertrouwen in mezelf en luister beter naar mijn grenzen. Zowel de omgeving als de ruimte stralen rust uit, een hele mooie en fijne energie. Na de 8 lessen vond ik het jammer dat het afgelopen was en heb me opgegeven voor de Holistische wekelijkse lessen. Kirsten bedankt voor je fijne lieve energie en begeleiding tijdens mijn innerlijke reis tijdens de nidra.

Jolanda

Recensie Marije


De woorden die bij mij opkomen als ik terug denk aan het retraiteweekend bij het Stralende hart zijn;
liefdevol, rust, samen en toch echt voor jezelf, gehoord, heerlijk eten en fijne locatie!
In de tijd waar we nu doorheen gaan is het goed om deze momenten voor jezelf te pakken. Echt weer even voelen hoe ik me bij
alles voel en hoe ik er naar mag kijken.
Het was een waardevol weekend en voor herhaling vatbaar!

Groeten Marije

Recensie Joke


Waar zal ik beginnen met een recensie te schrijven over de holistische wekelijkse lessen bij jou. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen, dat het elke keer een gevoel van "een warm welkom" geeft.
Alles in en aan jou straalt rust en openheid uit. Er is vertrouwen en respect voor iedereen in de groep en wat voelt dat fijn. De lessen leren me naar mezelf te kijken , maar ook te luisteren naar mijn lichaam.
Kleine groepjes op een heerlijke rustige plek. Bewust bezig zijn met lichaam en geest maakt me een blijer en rijker
mens.

Dankjewel, lieve Kirsten.

Recensie Margot


Inmiddels ben ik 64 geworden in 2022 en heb door mijn leven heen yoga les gehad van verschillende leraressen.
Kirsten heb ik voor het eerst ontmoet tijdens een open avond in de bibliotheek, waar ze uitleg gaf over hoe zij invulling geeft aan haar lessen.

Ik heb niet lang daarna een holistische yoga nidra proefles bij haar gevolgd en was gelijk verkocht en volg vanaf die tijd Kirsten haar lessen. Ik werd geraakt door Kirsten haar uitstraling; deze ervaring had ik nog niet eerder gehad bij voorgaande yoga leraressen.
Ze heeft een fijne yoga/meditatie stem om naar te luisteren, waardoor ik ontspan en makkelijker de oefeningen kan doen.
Wekelijks krijg je per mail bericht hoe de Holistische les er uit gaat zien.

Ik volg ook Kirsten haar Stadsverlichting meditatie die ze geregeld online geeft.
Kirsten is een bijzonder persoon en brengt je naar hogere sferen en geeft je kracht en rust in de wereld waarin we nu in leven.

Ik ervaar het als heel fijn, dat Kirsten les geeft in kleine groepjes en dat ik verbinding voel met de andere vrouwen in de groep. Dat alles ook bespreekbaar is en natuurlijk ook in de groep blijft. De les wordt ook altijd afgesloten met een glaasje thee en een versnapering met een moment van bezinning.

En zomers als het weer het toe laat, heerlijk op het gras op je yogamat in de schaduw van de bomen Kirsten haar yoga Nidra les volgen. Dichter bij de natuur kun je niet zijn op een bijzondere locatie in Noord-Sleen.

Liefs Margot

Recensie Anique


Ik heb de Yoga Nidra Cursus gevolgd bij Kirsten. Het was een hele eraring op een prachtige locatie en met ontzettend lieve mensen om me heen. Graag kom ik weer!

Anique