Magische truffel bonbon en Ceremoniële cacao


Effechten die mensen hebben ondervonden

Ceremoniële cacao (die ook in de bonbon zit) staat bekend om zijn natuurlijke stimulerende eigenschappen. Naast dat het je energie verhoogt, stimuleert het ook de productie van endorfines en serotonine, de “gelukshormonen”. Cacao is rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Mensen ondervonden o.a. een verhoogde mentale helderheid, verbeterde focus en concentratie, verlichting van hoofdpijn, ontspanning in de spieren, zelfcompassie, zelfliefde, beter slapen, verbondenheid, gevoel van dankbaarheid en acceptatie, versterkte intuitie, verhoogte motivatie, stressvermindering en verindering van rusteloosheid.  

Wat is micordosering
De micordosering bonbons die wij gebruiken zijn van Sacred Hearts. Microdosering houdt in dat je kleine hoeveelheden magische truffels inneemt (plantmedicijn met psychedelica). Dit kan leiden tot een verhoogd bewustzijn en een gevoel van verbondenheid. Wegen gaan open naar je ziel en het brengt je in een hoger bewustzijn. Mensen die het innemen ervaren geen trip zoals dat normaliter wel gebeurt bij psychedelische drugs. Ze ervaren subtiele, zachte effecten. Door regelmatig een bonbons in te nemen, kun je de voordelen van microdosering ervaren zonder de intense psychedelische effecten, waardoor je een subtiele, maar merkbare boost krijgt op je welzijn en spirituele groei.

Het is raadzaam om 3 tot 4 uur voor een sessie of retrait, waarin je ceremoniele cacao en of een truffel bonbon nuttigd, geen voedsel meer tot je te nemen, zodat de cacao en de eventuele truffel goed haar werk kan doen. Je kunt nog wel een kopje (witte) thee drinken. Daarnaast is het raadzaam op de dag van de sessie / retrait geen koffie, sapjes, frisdrank en groene/zwarte thee te drinken. Nadien kun je water en kruidenthee drinken om je lichaam te hydrateren. Neem je normaal gesproken magnesiumsupplementen? Laat ze dan de dag van de ceremonie staan. Echter, jouw lichaam is leidend. Blijf luisteren naar de signalen die jouw lichaam aangeeft en handel daarnaar. Dus voel jij dat je een lichte maaltijd wilt eten voorafgaand, volg dan jouw gevoel. Verder raden wij het dragen van comfortabele kleding aan.

In sommige gevallen wordt geadviseerd om geen of minder cacao of truffel te nemen, bijvoorbeeld bij gebruik van antidepressiva op basis van MAO, bij een hoge bloeddruk (en het gebruik van medicijnen om de bloeddruk te verlagen), bij hartproblenen (de theobromine in cacao verhoogt de hartslag en verlaagt de bloeddruk). Als je bezig bent met een rauw dieet of fasten. Drink dan maar een heel klein beetje cacao, omdat de maag erg leeg is. Het effect van de cacao kan dan erg groot zijn. Verder wordt ceremoniele cacao afgeraden bij zwangerschap/borstvoeding ivm de theobromine die in cacao zit. Theobromine is vergelijkbaar met cafeïne. Als je jonger bent dan 18 jaar. Als je je lichamelijk onwel/ziek voelt. Bij psychische problemen zoals: ernstige angststoornissen, schizofrenie, paranoia, bipolaire stoornis of psychose. En niet gebruiken in combinatie met tramadol of lithium.

Bij twijfel kun je een arts raadplegen, wij geven geen medisch advies!  

Heb jij vragen? Stuur je mij dan een persoonlijk berichtje. Ik kijk er naar uit om binnenkort samen met jou te verbinden en de magie van de sessie of retrait te beleven!

Stralende lieve groet, Kirsten

Reserveren magische tuinkamer retrait

Open your heart to new adventures