Wat is Yoga Nidra Meditatie


Yoga Nidra meditatie kalmeert je, vaak, overprikkelde zenuwstelsel en laat je hele systeem volledig rusten, zodat het kan herstellen, er heling kan plaatsvinden in diepere lagen en levensenergie weer door je heen kan gaan stromen. Door diepe ontspanning tijdens de Yoga Nidra meditaties, kun je beter loslaten wie en wat je op dat moment bent en kom je dichterbij bij wie je werkelijk bent, je Ware Zelf. Je haalt jezelf uit bestaande hokjes en programmeringen. Jij bent wat overblijft, puur bewustzijn en een onbewogen getuige van alle gedachten, emoties, gevoelens die hier los van staan. En die energie, die ervaring veranker je in jezelf en daarmee op aarde en in alles wat je doet.

Tijdens het doen van een Yoga Nidra meditatie lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is aan het werk op een diep niveau. Je bent alert, bewust en in een diepe ontspanning die doordringt tot alle lagen van je zijn. Deze diepe en bewuste staat van ontspanning bereik je door een systematische wijze van verschillende ontspanningsoefeningen zoals ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie, mindfulness enz. Een uur Yoga Nidra meditatie doen, kan voelen als vier uur slaap. 

Als je wil kun je hieronder meer lezen over wetenschappelijk bewezen hersengolven, het doen van meditatie en de positieve werking ervan van je brein.

Liefs Kirsten 

INSCHRIJVEN NIDRA MEDITATIE CURSUS

Gratis Nidra Geleide Meditaties
You must find the place inside yourself where nothing is impossible

Deepak Chopra

Hersengolven en Meditatie

Meditatie heeft invloed op hersengolven. Hersengolven die je produceert zijn gerelateerd aan je staat van bewustzijn op dat moment.
De Yoga Nidra meditaties, maar ook concentratiemeditaties, inzichtmeditaties, geleidemeditaties en visualisaties hebben een positieve invloed op de werking van je brein. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat meditaties leiden tot een verlaging van de frequentie van hersengolven, waardoor je je fysiek, mentaal en emotioneel veel beter voelt en de spirituele lichtfrequentie van je ziel verhoogd. En als je deze lage frequentie er laat zijn, heeft het drukke, onrustige alledaagse leven geen grip meer op je en ontwikkel en groei je innerlijk.

Normaal gesproken produceer je als je wakker bent bèta-hersengolven. Tijdens een meditatiesessie verlaagt de frequentie naar de productie van alpha-hersengolven. In deze staat ben je relaxt en ontspannen. In het begin zul je tijdens de beoefening van Yoga Nidra meditatie ook alpha-hersengolven produceren, maar uiteindelijk delta-hersengolven. Een diepe ontspanning, waarin je wel wakker bent. Deze hersengolven worden ook geproduceerd tijdens een diepe slaap en is daarom vergelijkbaar met het bewustzijnsniveau van een diepe slaap.
De lage delta-hersengolven zorgen ook voor endorfine en melatonine en serotonine wordt verhoogd. En deze golven hebben o.a. weer een gunstig effect op ons zenuwstelsel, het imuumsysteem en beschermt tegen degeneratie van DHA, depressie, angsten en slapeloosheid.

INSCHRIJVEN NIDRA MEDITATIE CURSUS

We must change our energie to change our lives