Wat is Yoga Nidra Meditatie


Holistische Yoga Nidra Meditatie is een effectief hulpmiddel en een totaalaanpak om o.a. je overprikkelde zenuwstelselnetwerk te kalmeren en om je lichaam en geest op verschillende vlakken volledig te laten rusten, herstellen en helen. Denk alleen al aan onrust/stress en je lichaam die daardoor de hele tijd uit balans is en hard moet werken. Chakra’s die uit balans zijn, waardoor de levensenergie niet meer stroomt. En hoe dit uit balans zijn veel lichamelijke en mentale klachten kan veroorzaken. Door diepe ontspanning tijdens de Holistische Yoga Nidra Meditaties, kun je ook beter loslaten wie en wat je op dat moment bent en kom je dichterbij bij wie je werkelijk bent, je Ware Zelf. Je haalt jezelf uit bestaande hokjes en programmeringen. Jij bent wat overblijft, puur bewustzijn en een onbewogen getuige van alle gedachten, emoties, gevoelens die hier los van staan. En die energie, die ervaring veranker je in jezelf en daarmee op aarde en in alles wat je doet. Maar dat kan alleen als je begint met jezelf te bevrijden.

Tijdens het doen van een Yoga Nidra Meditatie lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is aan het werk op een diep niveau. Je bent alert, bewust en in een diepe ontspanning die doordringt tot alle lagen van je zijn. Deze diepe en bewuste staat van ontspanning bereik je door een systematische wijze van verschillende ontspanningsoefeningen, zoals ademhalingstechnieken, lichaamstechnieken en bewustzijnstechnieken (meditatie, visualisatie, mindfulness). Een uur Yoga Nidra Meditatie doen, kan voelen als vier uur slaap. Een Nidra Sessie kan 10 minuten tot een uur of langer duren. 

Lees hieronder meer over wetenschappelijk bewezen hersengolven, het doen van meditatie en de positieve werking ervan van je brein.

Tenslotte vind je op deze pagina 2 Nidra’s. Ik wens dat mijn impulsen je innerlijke rust en vrede mogen brengen, innerlijke wijsheid/intelligentie (voorbij het hoofd), vertrouwen, kracht, onvoorwaardelijke liefde en vrijheid! En dat je door middel van Meditatie kennis mag maken met je innerlijke waarheid, innerlijke kern, zelfliefde en zachtheid. En je te herinneringen wie je diep van binnen werkelijk bent. 

Liefs Kirsten 

INSCHRIJVEN YOGA NIDRA MEDITATIE CURSUS

Gratis Yoga Nidra Geleide Meditaties
You must find the place inside yourself where nothing is impossible

Deepak Chopra

Hersengolven en Meditatie

Meditatie heeft invloed op hersengolven. Hersengolven die je produceert zijn gerelateerd aan je staat van bewustzijn op dat moment.
De Holistische Yoga Nidra Meditaties, maar ook Concentratiemeditaties, Inzichtmeditaties, Geleidemeditaties en Visualisaties hebben een positieve invloed op de werking van je brein. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat Meditaties leiden tot een verlaging van de frequentie van hersengolven, waardoor je je fysiek, mentaal en emotioneel veel beter voelt en de spirituele lichtfrequentie van je ziel verhoogd. En als je deze lage frequentie er laat zijn, heeft het drukke, onrustige alledaagse leven geen grip meer op je en ontwikkel en groei je innerlijk.

Normaal gesproken produceer je als je wakker bent bèta-hersengolven. Tijdens een Meditatiesessie verlaagt de frequentie naar de productie van alpha-hersengolven. In deze staat ben je relaxt en ontspannen. In het begin zul je tijdens de beoefening van Yoga Nidra Meditatie ook alpha-hersengolven produceren, maar uiteindelijk delta-hersengolven. Een diepe ontspanning, waarin je wel wakker bent. Deze hersengolven worden ook geproduceerd tijdens een diepe slaap en is daarom vergelijkbaar met het bewustzijnsniveau van een diepe slaap.
De lage delta-hersengolven zorgen ook voor endorfine en melatonine en serotonine wordt verhoogd. En deze golven hebben o.a. weer een gunstig effect op ons zenuwstelsel, het imuumsysteem en beschermt tegen degeneratie van DHA, depressie, angsten en slapeloosheid.

INSCHRIJVEN YOGA NIDRA MEDITATIE CURSUS

We must change our energie to change our lives